Kwaliteitssturing voor portefeuillebeheer

Tot voor kort werd kwaliteitsbeleid voor onderhoud alleen nog vastgelegd in referentieboeken, documenten en spreadsheets. Om te kunnen sturen op kwaliteit is de methode Moeten en Willen nu opgenomen in de Casix Woningopname App. Wettelijke eisen (Moeten) en kwaliteitsniveaus bepaald door de corporatie (Willen) worden gekoppeld aan maatregelen voor onderhoud en verbetering.

Casix demonstreerde hoe het kwaliteitsbeleid in de Woningopname App is opgenomen. Koen van 't Hof van Woonbron vertelde hoe hiermee in de praktijk succesvol wordt gewerkt en hoe de valkuilen te omzeilen. Evert van Diepen van DWVB presenteerde welke data worden geleverd voor de wettelijke eisen voor bestaande bouw en verbouw en hoe deze via een licentie worden geactualiseerd. Na afloop werden er veel ervaringen en visies over kwaliteitsbeleid uitgewisseld. Een succesvolle en leerzame middag!

Moeten en Willen:
- Online 3D referentiebibliotheek met koppeling naar wettelijke eisen en corporatiebeleid.
- Wettelijke eisen in Casix opname Apps gecombineerd met de kwaliteitsniveaus van de corporatie.
- Voorbeelden juridisch getoetst door VBTM Advocaten.
- Jaarlijkse updates in wet- en regelgeving.
- E-Learning.

Casix:
- Volledige digitale ondersteuning van mutatie- en reparatieproces.
- Haalt alle nodige huurders en woning gegevens op uit primaire systemen.
- Waar gewenst wordt informatie in de primaire systemen bijgewerkt (woningwaardering, woningcartotheek, huurdersgegevens, wijzigingen in plattegronden etc.)

Mail voor meer informatie of een demonstratie naar info@moetenenwillen.nl of bel ons op 010-3412480.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief